Loading...

5 предимства на използваната строителна техника

5 предимства на използваната строителна техника
21.07.2020

В строителния бранш закупуването на употребявани строителни машини е скъпо удоволствие. Началната цена на нова машина в категория тежка механизация е трудна за избиване и плашеща с многото нули отзад. Прекалено големият капитал, необходим за обновяването на машинен парк, кара много собственици на бизнес да се насочат към машини втора ръка. Какви са предимствата на това?

 

Топ 5 предимства на използваната строителна техника:

1. Ниска първоначална цена

Първоначалната инвестиция при закупуването на нова строителна машина е също толкова плашеща като размер както тази при закупуването на нова кола. В мига, в който машината влезе в употреба, бързо започва да губи от пазарната си стойност. Процентите, с които цената на оборудването пада, зависят от конкретния вид, но са между 10 и 30% за първата година. 

2. По-лесно препродаване

Извършването на продажба на строителна машина втора употреба става много по-лесно отколкото на нова такава, тъй като с добра поддръжка, бихте могли да продадете своята стара машина близо до цената, за която сте я купили. Поради самия факт, че първоначално сте инвестирали по-ниска сума, губите по-малко пари при евентуално обновяване на машинния Ви парк. 

3. Повече избор

Щом решите да се спрете на използвана строителна механизация, разширявате своя кръгозор многократно. Имате богат избор между различни модели, произведени през различни години с всякакви спецификации, не сте ограничени само до последно произведените модели на любимите Ви марки. Понякога при закупуването на машини втора употреба получавате неочаквани бонуси - например предишният собственик е добавил допълнително оборудване. 

4. Гъвкавост

Гъвкавостта от използването на тежка механизация втора употреба е незаменимо. Ако имате кратки проекти, които имат нужда от специфична машина, можете да я закупите бързо и после също толкова лесно да я продадете отново с минимална разлика в цените. 

5. По-бърза доставка 

Новата техника може да Ви забави с няколко седмици до няколко месеца, ако се наложи да чакате да бъде произведена специално за Вас. При поръчка на машина от местен търговец, бихте могли да започнете работа в рамките на 1 седмица. 

 

Астралис предлага внос, продажба, наем и сервиз на широка гама от лека и тежка строителна механизация. Доставяме машини втора употреба по избор на клиента на ТОП ЦЕНИ. Работим с дългогодишни партньори в целия свят. Доставка до 1 седмица. За повече информация: тел. 0879630620