Loading...

Валяците в Астралис

Валяците в Астралис
20.07.2021

           Всички знаем колко е важно да имаме добри пътни настилки. А знаете ли, че от особена важност за постигане на качествени и дълготрайни пътища, е използването на съвременни машини.

            Първите машини използвани за полагане на асфалтова настилка са валяците. В началото са се използвали валяци, които са се задвижвали с помощта на коне, а през ХХ век с развитието на технологиите се започва производството на валяци, които използват двигатели с вътрешно горене – бензинови, керосинови и дизелови.

            Валякът е самоходна строителна машина, предназначена преди всичко за земни работи. Служи за трамбоване, уплътняване и изравняване на почва, чакъл, баластра, пясък или асфалт при строителство на пътища, площадки, летищни полоси и др., при които експлоатационното натоварване на единица площ е значително. Основната им съставна част е голям цилиндър, който служи както за колело, така и за извършване на работа. Масата им е от 1 до 16 тона.

            Когато става въпрос за асфалтови валяци, те могат да бъдат класифицирани в две категории според начина на работа:

                       * Статичните валяци е първата категория. Този тип машини включват тези машини, които оказват натиск върху пътната повърхност за сметка на собствената им маса, както и чрез допълнителни баластни елементи, оказващи натоварване върху валяка, ако е необходимо. Този тип валяци се използват за укрепване на асфалтобетонни и почвени основи, на места, където е забранено използването на вибриращи ролки. Тези места включват мостове, надлези и др.

                      * Втората категория е валяци с вибрационните ролки / барабани. Тази група включва техниката, която упражнява натиск върху повърхността за сметка не само на собствената си маса, но и поради линейното динамично натоварване, което се дължи на вибрациите на основния стоманен вал. Тази специална техника се използва и за уплътняване, стабилизиране или подравняване на асфалтовата или почвената основа. Предимството на вибриращите ролки обаче е, че приложението им намалява броя на преминаванията, необходими за завършване на операцията от 15 на 2 пъти.

   Астралис България предлага богат избор на валяци от доказали се производители на валяци, като:

             * Hamm AG - немски световен производител и търговец на пътни валяци със седалище в Тиршенройт, Германия.  Братята Антон и Франц Хам, основават компанията през 1878 г. за изграждане на селскостопанска техника. Компанията създава първия си дизелов валяк през 1911 г. по дизайн на второ поколение Hamm, Hans Hamm. През 2000г дружество на Wirtgen Group закупува тяхната фирма. HAMM предлага широка гама от продукти за всички аспекти на уплътняването на почва и асфалт, намирайки перфектния баланс между използването на най-новите технологии и ергономичен дизайн. С над 200 модела между 1,5 и 25 тона, HAMM предлага изключително разнообразна продуктова гама на машини за обработка на пътната инфраструктура. В „Астралис България“ може да откриете и закупите някои от най-добрите им производствени модели: HAMM HD 8 VV, HAMM HD 12 VV и HAMM HD13 VV 

           * Bopparder Maschinenbau-Gesellschaft mbH, по-известен със съкращението BOMAG, е германска компания и лидер на световния пазар в технологията за  уплътняване на почвата, асфалта и отпадъците, както и стабилизатори и рециклиращи машини. BOMAG е основана през 1957 г. от Карл Хайнц Швамборн в Бопард. През същата година той разработва нов дизайн за технология на уплътняване на модел на двойна вибрационна ролка с изцяло барабанно задвижване. През 2005 г. BOMAG е придобита от Fayat Group. BOMAG произвежда гама от 20 продуктови групи и има 500 дилъри в повече от 120 страни. При нас можете да намерите налични следните производствени модели: BOMAG BW 80 AD и BOMAG BW 100 AD-H

             *  Benford са част от глобалната мрежа на Terex Corporation, който  е американски световен производител на подемно-транспортни съоръжения за различни индустрии, включително строителство, инфраструктура, кариери, рециклиране, енергетика и други. В „Астралис България“ можем дая ви предложим BENFORD TV1200DF.

                 * Volvo Group е шведскa компания за производство, дистрибуция и продажба на камиони, автобуси и строително оборудване, със седалище в Гьотеборг, Южна Швеция. Портфолиото на марката Volvo Group се състои от Volvo, Volvo Penta, Terex Trucks, Renault Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack и Arquus. Партнират си със съюзи и съвместни предприятия като марките -  SDLG, Eicher и Dongfeng. В „Астралис България“ имам налична машина VOLVO DD24, сервизирана, обслужена и готова за работа на вашия обект.

   Заповядайте в базата на „Астралис България“, където може да разгледате всеки един валяк и да научите още информация за всеки от изброените модели.

Тук може да последвате линка към сайта ни - Сайт на Астралис или да ги разгледате в оналaйн каталога ни: Каталог.